Brussels - Paleis voor schone kunsten - 18/6/2005 (review in Dutch)

Review by submitted by Dirk Verleysen (Switch to
)
6/20/2005

This comes from Het Nieuwsblad from today (20/6/2005). I love that Chord is I saw the Light. At one point Todd stopped the song and said I Love That Chord ;-)

De schone en het beest Kruisbestuiving van twee tegenpolen werkt perfect

Muzikanten op leeftijd, ze blijven terugkeren. Maar de package tour die Joe Jackson (50) en Todd Rundgren (57) zaterdag in het PSK aanboden was van een welgekomen zeldzaamheid. Een kruisbestuiving van twee iconen die al twintig jaar mekaars tegenpolen zijn. Het resultaat? Een langdurige staande ovatie.

Als bindmiddel brachten Joe en Todd het New Yorks avant-gardistisch strijkkwartet Ethel mee. Dat opende met een soort heavy metal symfoniekracht, om dan wat terug te vallen, maar uiteindelijk prachtig af te sluiten met een gospel- en bluesnummer.

Maar de Bozar was vooral voor Joe Jackson gekomen die vooral bekend werk zou spelen. Zijn songs die geboren werden uit new wave, jump blues en jazz herleidde hij - alleen aan de vleugel - fijntjes tot pure ballads. Ingetogen herkenbare oldies wisselde hij af met nieuw werk uit Volume 4 . Hij had zijn band begraven. ,,A happy death'', grapte hij.

Jackson had er zin in, introduceerde het pure Love at first Light in het Frans, liet het publiek meespelen op Is she really going out with him? en trakteerde op een Belgische premi∂re van Citizen Sane , een nog niet opgenomen nummer.

Een halve staande ovatie toen al aan de pauze waarna Todd Rundgren in een rood fluwelen vestje voor een complete stijlbreuk zorgde. Naast singer-songwriter, producer en interactieve kunstenaar is Rundgren vooral een enfant terrible gebleven die, in tegenstelling tot de timide Jackson, nogal slordig en soms gewelddadig het publiek bestookte.

Ook hij tuinde in zijn hitverleden ( Hello it's me , I love that Chord , Black and white ) ⁄n serveerde nieuw werk uit zijn laatste album Liars . Maar hij vergat dat zijn band niet achter hem stond. Gelukkig hielden zijn bravoure en humor zijn set recht.

Het concert eindigde in een perfecte apotheose met alle muzikanten op de bÉhne die bij momenten tegelijk tegen en m⁄t elkaar rockten. Met als indiep bisnummer While my guitar gently weeps , de enige vreemde song van de avond. De Bozar bedankte rechtstaand voor het meer dan drie uur durende huwelijksfeest van de Schone en het Beest. (FLU)

Joe Jackson, songs vol schoonheid en stijl.


Other reviews for Todd Rundgren, Joe Jackson and Ethel 2005
06/18/2005 - Palais de Beaux Art - Brussels, Belgium

Other reviews for overall Todd Rundgren, Joe Jackson and Ethel 2005

The Todd Rundgren Connection is brought to you by Roger D. Linder & The Linder Logo Rocemabra Web Services.